Over ons

OVER ONS BEDRIJF

Instituut Spijksma is in 1978 gestart aan de Bernhardstraat in Nuenen (Noord-Brabant). Leny Spijksma begon met een aantal schrijfmachines op zolder, waar leerlingen zich in de avonduren het blindtypen eigen maakte. Leny verzorgde in deze tijd ook lessen op een aantal scholen in Noord-Brabant en Limburg. Inmiddels verzorgt Instituut Spijksma de typecursussen op  bijna 50 scholen in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland met een team van 5 docenten.

Ook heeft Instituut Spijksma in de loop der jaren bij talloze bedrijven en instellingen in company trainingen verzorgd, alles geheel op maat natuurlijk.

In 2001 is Leny’s zoon Heinz het bedrijf komen versterken. Sinds 2007 is Heinz tevens mede-eigenaar geworden. Beiden geven ook nog regelmatig lessen op scholen, want dat ligt hun toch na aan het hart. Instituut Spijksma is dus echt een familiebedrijf in hart en nieren.

Heden ten dage kan de typecursus zowel klassikaal als online gevolgd worden. Maar online met persoonlijke begeleiding, want goede begeleiding is essentieel om het blindtypen goed in de vingers te krijgen! En daar staat Instituut Spijksma bekend om, een persoonlijke touch, wat je tegenwoordig helaas steeds minder ziet.

Instituut Spijksma is sinds 2011 aangesloten bij het CRKBO als erkende onderwijsinstelling.

© Copyright 2016 - Instituut Spijksma